Meta Social Media Marketing (Sosyal Medya Pazarlama) Sertifika Programı

Coursera, dünyanın önde gelen e-öğrenme platformlarından birisi ve farklı alanlarda birçok sertifika programı sunuyor. Google Sertifika programları bu alanda bir grup oluştururken, diğer grup ise Meta Sertifika programları. Bu sertifikalardan biri de Meta Social Media Marketing Sertifika Programı.

Meta Social Media Marketing Sertifika Programı, dijital pazarlama alanında uzmanlaşmak isteyen herkes için uygun şekilde tasarlanmış. Program, dünyanın önde gelen dijital pazarlama şirketlerinden biri olan ve hepimizin tanıdığı Facebook, İnstagram gibi sosyal medya devlerini de bünyesinde barındıran Meta şirketinin uzmanları tarafından hazırlanmış. Geçtiğimiz günlerde Meta tarafından oluşturulan Meta Pazarlama Analistliği Sertifika Programını sizlere tanıtmıştık. Bu program ise, öğrencilere Meta'nın en iyi uygulamalarını kullanarak etkili bir şekilde sosyal medya pazarlama stratejileri oluşturma konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor temel olarak.

Programın İçeriği:

Meta Social Media Marketing Sertifika Programı, 5 farklı ders modülünden oluşmakta ve toplamda 22 saatte tamamlanması öngörülüyor. Programda aşağıdaki konular ele alınıyor:

Sosyal medya pazarlamasına giriş: Bu modülde, sosyal medya pazarlaması hakkında temel bilgiler verilir ve öğrencilere sosyal medya pazarlaması stratejilerinin neden önemli olduğu anlatılır.

Facebook ve Instagram üzerinden pazarlama: Bu modülde, Facebook ve Instagram'da nasıl pazarlama yapılacağına dair en iyi uygulamalar ve stratejiler öğretiliyor.

Facebook ve Instagram üzerinden reklam: Bu modülde, Facebook ve Instagram reklam kampanyaları oluşturma ve yönetme becerileri öğretiliyor.

Hedef Kitle ve Ölçüm: Bu modülde, hedef kitle belirleme ve sosyal medya pazarlama kampanyalarının başarısını ölçme konularında bilgi veriliyor.

Strategy and Campaign: Bu modülde, öğrenciler, bir sosyal medya pazarlama stratejisi oluşturma ve bunu hayata geçirme becerilerini kazanıyorlar.

Programın Avantajları:

  • Dünya çapında geçerli bir sertifika sunuyor.
  • Program, gerçek dünya örnekleriyle uygulamalı bir eğitim sunuyor. Sadece teorik değil.
  • Program, öğrencilere Meta'nın en iyi uygulamalarını kullanarak sosyal medya pazarlama stratejileri oluşturma konusunda bilgi ve beceri kazandırmak için içeriğe sahip.
  • Program, herhangi bir önceki tecrübeye sahip olmayanlar için de uygun bir seviyede.

Programın Dezavantajları:

Programın fiyatı, diğer online sertifika programlarına kıyasla biraz yüksek. Ama bizce fiyatına değer.

Program, Meta platformunda pazarlama yapma odaklı olduğundan, diğer sosyal medya platformları için uygulanabilirliği kısıtlı.

Peki nasıl alacaksınız bu sertifikayı. Tıpkı başka bir kursa kaydoluyormuş gibi Coursera üzerinden giriş yapabilir ve kurs süresince ücreti karşılığında katılım sağlayabilirsiniz. Bir diğer opsiyon ise Coursera plus. Coursera Plus üyeliği aylık veya yıllık olarak sunuluyor. Aylık üyelik, kullanıcılara üyelik süresi boyunca bir kaç eğitim hariç tüm kurslara sınırsız erişim sağlıyor ve sizden tek bir aylık ücret alınıyor. Yıllık üyelik ise, daha uygun bir fiyata geldiği için avantajlı. Bir üyelikle birden fazla sertifika alıyorsunuz ve çoğu kurs için bu opsiyon çok avantajlı.

Coursera Plus, özellikle sürekli öğrenme için çevrimiçi kaynak arayan öğrenciler, çalışanlar veya profesyoneller için ideal bir seçenek. Ama tabi siz yine de doğrudan kursa kaydolabilirsiniz. İki seçenek de fiyat performans olarak bizce başarılı.

SAP Sertifika Programı

Google Veri Analizi Sertifika Programı