Google Kariyer Sertifikaları

Özellikle koronavirüs pandemisinin yarattığı etki sonucunda, yüz yüze eğitimlerin tam olarak yerini almasa da online eğitimler ciddi bir alternatif oluşturmaya başladı. İnsanlar artık topluluk içerisinde eğitim almaktansa çok daha konforlu bir şekilde online ve self paced kurslara yönelmeye başladı.

Bu trendin etkisiyle google geçtiğimiz yıllarda google kariyer sertifikalarını tanıttı. Üstelik bu sertifika programları kapsamında verilen eğitimlerin 4 yılllık bir lisans programında alınan eğitimlere eş değer olacağını öne sürecek kadar da iddialılar. Her ne kadar bu iddianın doğru olup olmadığını zaman belirleyecek olsa da, bizce de bu sertifika programları oldukça faydalı ve yüz yüze eğitimlere kıyasla oldukça hesaplı.

Yine google'ın yaptığı araştırmaya göre, google kariyer sertifika programlarını bitiren öğrencilerin yüzde 80'i 6 ay içerisinde ya yeni bir iş buluyor ya da mevcut işlerinde iyileştirme alıyorlar. Tabi bu istatistikte zaten kariyer hedefi olan kişilerin bu programlara kaydoluyor olmasının da payı büyük. Google kariyer sertifikaları kapsamında verilen eğitimler şu şekilde;

  • Google Proje Yönetimi Sertifika Programı
  • Google Veri Analizi (Google Data Analytics Professional) Sertifika Programı
  • Dijital Pazarlama ve E-Ticaret (Digital Marketing and E-Commerce) Sertifika Programı
  • Bilişim Teknolojileri (IT) Destek Uzmanlığı Sertifika Programı
  • UX Tasarım Sertifika Programı

Bu sertifika programlarının tamamı 6 ayda tamamlanacak şekilde tasarlanmış. Diğer sertifika programları gibi, belge satışına yönelik niteliksiz bir içerik sunulmuyor. Tüm kurs içerikleri google çalışanları tarafından gerçek iş hayatında gerçekleşen senaryolar üzerinden kurgulanıyor. Kursların tamamının ücreti 39 dolar. 

İsterseniz kendinize bir takvim ayırıp bütün bu kursları coursera plus programına kayıt olarak da alabilirsiniz. Coursera plus, bir nevi sınırsız kullanım hakkı. Abone olduğunuz süre içerisinde istediğiniz kadar kursa kaydolabiliyorsunuz. Eğer size bu opsiyon uygunsa coursera plus da kullanabilirsiniz. Ya da tekil olarak istediğiniz sertifika programına kaydolabilirsiniz.

Ayrıca bakınız: Proje Yönetimi Sertifika Programı

Prince2 Sertifikası

CAPM Sertifikası

PSM I Sertifikası

Pop-up Pencere

Hoş Geldiniz!