IBM Data Analyst Profesyonel Sertifika Programı

Bu bölümde sizlere saygın sertifika programlarını tanıtmaya çalışacağız. Daha önce sizlere google kariyer sertifikalarını tanıtmış ve Google Proje Yönetimi programına katılarak sertifika sahibi olmanın avantajlarını sıralamıştık. Şimdiki konu başlığımız ise veri analizi. Çok detaylı olmayacak ama sizi tanıştıracağız ve varlığından, niteliğinden haberdar olmuş olacaksınız. IBM Data Analyst Profesyonel Sertifika Programı, IBM ve Coursera tarafından sunulan ve veri analizi alanında bilgi sahibi olmak isteyenler için tasarlanmış bir eğitim programı. Bu program, veri analizi konusunda temel bilgilere sahip olmayanlar için ideal bir program ve veri analizi dünyasına giriş yapmak isteyenler için bizce güzel bir fırsat sunuyor.

IBM Data Analyst Profesyonel Sertifika Programı, toplamda 9 kursu içeriyor ve her bir kurs yaklaşık 4 ila 6 hafta uzunluğunda. Programın tamamlanması genellikle 6 ila 12 ay arasında değişiyor bu yönden bakınca. Program tamamen çevrimiçi olarak sunuluyor. Sınavlar dahil fiziksel olarak bir merkezde bulunmanıza gerek olmayacak. Program boyunca, öğrenciler temel veri analizi teknikleri, veri görselleştirme, veri temizleme, istatistiksel analiz, makine öğrenmesi ve büyük veri teknolojileri gibi konularda eğitim görüyorlar.

IBM Data Analyst Profesyonel Sertifika Programı, öğrencilere veri analizi konusunda kapsamlı bir bakış açısı kazanmayı vaad ediyor. Öğrenciler, gerçek dünya verileri üzerinde çalışarak, veri analizi teknikleri ve araçları hakkında pratik deneyim kazanıyorlar bu sayede. Program ayrıca, veri analizi ile ilgili kariyer fırsatları hakkında bilgi sağlayarak öğrencilere veri analizi alanında iş arama becerileri kazandıyor da diyebiliriz.

Son yıllarda dünya çapında IBM Data Analyst Profesyonel Sertifika Programı, birçok sektördeki işverenler tarafından aranan bir nitelik haline geldi. Programı tamamlayan öğrenciler, veri analizi konusunda bilgili ve deneyimli olduklarını gösterme fırsatını yakalıyorlar ve işverenler tarafından tercih edilmelerine bu durum katkı sunuyor.

IBM Data Analyst Profesyonel Sertifika Programı, veri analizi alanında bilgi sahibi olmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Program, öğrencilere kapsamlı bir veri analizi eğitimi vaad ediyor ve öğrencilerin veri analizi konusunda pratik deneyim kazanmalarını sağlıyor.

Peki kursa nasıl katılım sağlayacaksınız. Doğrudan abone olabileceğiniz gibi coursera plus kapsamında da kursa katılabilirsiniz. Coursera plus ile tek bir abonelik ücreti ödeyerek birden fazla eğitime aynı anda katılım sağlayabiliyorsunuz. Almak istediğiniz birden fazla eğitim olduğunda en mantıklısı bu opsiyon.