Biz Kimiz?

Öncelikle bir kişi değiliz. Bir Kamu kuruluşunda, proje yönetimi PMI metodolojisine uygun bir şekilde proje bazlı faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu bir ekip olarak tecrübelerimizi bir bloga aktarmaya karar verdik. İçimizde çok tecrübeli olanlar da var, tecrübe kazanmakta olan da. Her birimizin görev aldığı, yürüttüğü farklı alanlardan projeler var. Bu da bakış açımızı şekillendiriyor diyebiliriz. Ancak emin olun ki nesnel olmayan PMI dünyasında kabul görmeyen bilgiler bu sitede yer almayacak. Bu sitede yayınalanan her bir yazı en az bir kaç uzmanın elinden geçtikten sonra yayınlanacak. Söz!

Proje dünyasına ilişkin, olması gerekenlere ilişkin de çeşitlilik içeren görüşlerimiz var. Ancak bu siteyi kurarken öncelikli amacımız proje yönetimi konusundaki tartışmalı alanlara girmek, tartışma konusu durumlara değinmek değil, PMI metodolojisini tanımakta olan, PMP sertifikası sahibi olmak isteyen, PMP bakış açısına sahip bir şekilde projelerini yürütmek isteyen genç veya yaşlı proje yöneticilerine yol göstermek. Site editörleri olarak hepimiz bu yolu aştık, zorluklarla karşılaştık, bazı şeyleri idrak etmeye çalıştık ve önümüzde çok taze bir yol haritası var. PMI metodolojisini insanlara tanıtmaya, bir PMP'nin bakış açısıyla projelerin daha etkin yürütülmesini sağlama fırsatımız var!

Bu yüzden bu sitede sadece kendi bilgilerimizi, düşüncelerimizi sizlerle paylaşmayacağız. PMP olma yolunda faydalı olduğunu düşündüğümüz tüm ücretli, ücretsiz kaynakları, örnek soruları, taslak dökümanları sizlerle en ince ayrıntısına kadar paylaşacağız. Bu yolda sizlere iyi birer rehber olma ümidini taşıyoruz.