Konuşarak Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları

Bu yazımızda sizlere bire bir online ders yöntemiyle ingilizce konuşma pratiği yapabileceğiniz, native speaker yabancı eğitmenlerden dilin kulanımına yönelik anlık geri bildirim alabileceğiniz siteler ve bu siteleri kulanırken size faydalı olacağını düşündüğümüz bazı fiyat performans önerilerinden söz ediyor olacağız. Üstelik bu sitelerden birçoğu size ücretsiz deneme dersi alma fırsatı da tanıyor. Bizim önerimiz sizin için en doğrusunu belirleyene kadar hepsini tek tek denemeniz. 

Online bire bir derslerle öğrenebileceklerinizi sadece konuşma pratiği ile de sınırlı tutmayın. Ders planlamanıza göre yeri geldiğinde gramer, yeri geldiğinde reading ve telafuz, yeri geldiğinde de writing alıştırmaları yapabilirsiniz. Bunun içinde seviyenizin hiçbir önemi yok. Başlangıç seviyesindeyseniz bile eğitmenler sizi yönlendiriyor, anlayacağınız şekilde ve seviyenize uygun dersler planlıyorlar. Bu yüzden tüm çekincelerinizi kafanızdan atarak başlayın. Biraz geliştireyim sonra başlarım tipi planlar yapmak sadece bir zaman kaybı. İşte yerli ve yabancı hiçbir kaynakta bulamayacağınız listemiz.

italki.com (Anında 5 Dolar İndirim Kodu)

Milyonlarca kişi tarafından kullanılmış, kendini kanıtlamış en bilinen platformlardan birisi. Buradan giriş yapıp ödeme ekranında SAVE5OFF indirim kodunu girerseniz 10 dolarlık satın alımınıza 5 dolar anında indirim sunuyor. Böylece 5 dolara 2 farklı native speakerla ders yapbilirsiniz. Üstelik sadece İngilizce eğitimi sunmuyorlar. Onlarca farklı dilde bire bir online görüntülü konuşma yöntemiyle ders yapabiliyorsunuz. Her eğitmenin sayfasından, ücretini, uygun oldukları saatleri ve sahip oldukları nitelikleri görüyor ve istediğiniz eğitmeni seçebiliyorsunuz. Diğer örneklerde veya fiziksel olarak katılım sağladığınız kurslarda olduğu gibi size rastgele eğitmen atamıyorlar. Kiminle görüntülü ders yapacağınızı siz seçiyorsunuz ve isterseniz bir sonraki derste başkasını seçebiliyorsunuz. Bir başka güzelliği ise sizden cambly, englishcentral vb örnekleri gibi uzun vadeli bir abonelik istememesi. Böylece kendinizi bağlamıyor ve istediğiniz zaman ders satın alabiliyorsunuz. Çünkü uzun vadeli abonelikler bir noktada,  spor salonlarına yapılan 2 yıllık üyeliklere benziyor. Şevkle başlıyor sürekli ders yapıyorsunuz ve bir yerde kopuyorsunuz, üyeliğiniz boşa gidiyor. İtalki'de böyle bir durum yok. Kendinizi motive hissettiğiniz sürece ders satın alımı yaparak ilerleyebilirsiniz. 



Preply.com (Anında Yüzde 50 İndirim, 20 tl’ye 1 saat ders fırsatı)

Bir başka önerimiz ise preply.com. Preply ile italki.com neredeyse birebir aynı özellikte platformlar. italki için belirttiğimiz tüm avantajlar preply için de geçerli.  Preply ücretsiz deneme sunmasa da sitemize özel bu linkten giriş yapıp ilk dersinizi aldığınızda %50 indirim tanımlanıyor alacağınız ilk ders için. Olur da yaptığınız birebir dersten memnun kalmadığınız taktirde dersi tekrar etme hakkı tanıyor. Eğer Amerikalı veya İngiliz veya öğrenmek istediğiniz başka bir dilin native speakerlarından değil de,  filipinli veya afrikalı bir eğitmenden ders alırsanız 1 saatlik dersler 15- 20 tl civarından başlıyor size tanımalyacağımız indirimle. 

Gostudent.com (Ücretsiz, kredi kartsız 50dk deneme dersi)
Buradan giriş yaparak ücretsiz deneme dersi alabiliyorsunuz. En büyük avantajı bu. gostudent.com ilk iki platformdan işleyiş açısından farklı. Ama oldukça verimli bir site. çocukların eğitimine yönelik olarak oluşturulmuş ama yetişkinler için de aynı profesyonellikte bire bir özel yabancı dil dersi alabilme imkanı sağlıyor. Buradaki sistemi evinize gelecek özel öğretmen olarak düşünün. Size bir eğitmen atanacak ve istediğiniz konuda dersler alacaksınız. İtalki ve Preply'a göre avantajı ise gelişiminizi sürekli bir eğitmenin takip ediyor olması.  Gostudent'de derslerin süresi 50 dakika. Deneme dersi ücretsiz. Böylece kendiniz deneyimleyip iyi mi kötü mü olduğuna bir şey kaybetmeden karar verebiliyorsunuz.


amazingtalker.com (10 dolar bonus)
 
İtalki ile aynı sistematiği paylaşan bir site. Sitemizde paylaşacağımız referanslı link kullanıldığında 20 dolarlık yüklemeye 10 dolar bonus veriliyor. Deneme derslerinin uygun fiyatlı olması gerçekten çok büyük bir avantaj. Cafede oturup bir kupa çay içebileceğiniz fiyata amerikan bir eğitmenle bire bir konuşma pratiği ve yabancı dil dersi yapabiliyorsunuz. Bir kere üye olduktan sonra alacağınız ders paketlerine yönelik de çeşitli ve yaratıcı teşviklerde bulunuyorlar. Deneme derslerine katılarak size uygun eğitmeni belirleyebilirseniz, gayet güzel bir opsiyon amazingtalker. Uzun vadede sadece bu siteyi kullanarak gayet akıcı bir şekilde yabancı dil konuşmanız gayet mümkün.

Novakid (Ücretsiz deneme dersi ve %10 indirim)
Bir diğer önerimiz ise 4-12 yaş arası çocuklar için. Eğer çocuğunuzun konuşarak yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız, novakid çocuğunuzun seviyesine uygun şekilde konuşma pratiği yapılabilecek bir site. Eğitmenler mimiklerle, resimlerle dersleri eğlenceli hale getiriyor ve çocuğunuz sıkılmadan 25 dakikalık seanslar tamamlanıyor. Her şey oyun formatında. Deneme dersi yine ücretsiz. Kendinizin deneyerek görmesi tavsiyemiz. Yalnızca ingilizce eğitimi mevcut novakid'de. Şayet deneme dersiniz umduğunuz gibi geçerse,  NOVIM10 kupon kodunu satın alım esnasında girerseniz ekstra yüzde 10 indirim tanımlanıyor. İndirim kodu girmeyi sakın


Bu da daha farklı bir platfom. Sınıf dersleri ve birebir konuşma pratiğinin bir kombinasyonu aslında. 7 günlük ücretsiz deneme paketi sunuluyor.  7 gün içinde denediğiniz paketi iptal ederseniz herhangi bir ücret alınmıyor.  almanca, ingilizce, fransızca ve ispanyolca alanlarında dersler sunuluyor.



İtalki ve Preply'a birebir benziyor sistemi.  Deneme dersleri 3,5 euro sabit. Deneme dersinden memnun kalırsanız abone olmanız gerekiyor. Abonelik aldıktan sonra istediğiniz eğitmenden istediğiniz zaman ders planlayabiliyorsunuz.

Rype

Rype yeni bir uygulama. Sadece ingilizce değil birden fazla dilde pratik yaparak eğitim alabiliyorsunuz. Diğerlerinden temel farkı, websitesi değil uygulama temelli bir platform olması. Tabi websitelerini de kullanabiliyorsunuz rahatlıkla. Burada da deneme dersi var ve karar vermeniz açısından bu gerçekten çok faydalı. Deneme dersinden memnun ayrılırsanız, kendinize uygun bir plan seçiyorsunuz ve eğitmenlerinizi de seçerek derslere devam ediyorsunuz. Bizim çok beğendiğimiz bir platform Rype. İlk önerilerimiz arasında.


Englishcentral

englishcentral.com abonelik sistemiyle çalışıyor. Adından da anlayabileceğiniz şekilde sadece İngilizce var. Sadece birebir konuşma dersleri değil, video ve çeşitli eğitim materyalleri de sağlıyorlar. Değişik paketleri var. En ucuz paketinde yüz yüze ders hakkınızı kendiniz alıştırma yapıp puan toplayarak kazanıyorsunuz. Bu noktada sizi çalışmaya da teşvik ediyor. 20 dakikalık ücretsiz deneme dersi alabilirsiniz buradan da. Eğitmenlerin neredeyse tamamı Filipinli. 

Online bir şekilde karşılıklı konuşarak yabancı eğitmenlerden 90 dakikalık ücretsiz  deneme dersi alma imkanı sunan site. Bu sitede İngilizce harici dil eğitimi verilmiyor.

Her gün her yerde cambly reklamlarını görüyoruz. fiyatlarının yüksek olması ve abonelik sisteminin mevcut olması dezavantaj. Çeşitli mecralarda ınfluencerlar tarafından 10-15 dk ücretsiz deneme dersi linkleri paylaşılıyor.

İtalki ve Preply ile aynı mantıkta. 1 saatlik ücretsiz deneme dersi sunuyor. 70'in üzerinde dil için eğitmen bulma şansı var. Fiyatları biraz daha pahalı denilebilir.

Almanca fransızca veya ispanyolca öğrenmek isteyenler için ders materyali sunan ve karşılıklı konuşarak dil öğretilen bir site. Ücretsiz olarak 45 dakikalık deneme dersi sunuluyor. Önce üye oluyorsunuz ve bir program seçiyorsunuz. sonra sizden kredi kartı bilgisi isteniyor. derse katılırsanız herhangi bir ücret çekilmiyor ama dersi ayarlayıp gelmezseniz, eğitmenlerin zamanı boşa harcanıyor ve şirket bir kayba uğradığından 10 euroluk bir kesintiye tabi tutuluyorsunuz.

Kredi kartı talep edilmiyor. ispanyolca, almanca, ingilizce, italyanca, fransızca ve japonca konuşma dersleri sunuluyor. Ücretsiz deneme dersi mevcut.

Rusya merkezli bire bir konuşma yöntemiyle dersler sunan bir platform. İngilizce dışında bir alternatifiniz bulunmuyor. Ama ücretsiz deneme dersinin bulunması denenebilir kılıyor.

Novakid ve Gostudent gibi çocuklara yönelik bir site. Ancak üst sınır 17.  Ücretsiz deneme dersinin süresi 25 dakika. İngilizce'nin yanısıra Çince öğrenme şansınız da var.

Bu sitede de birçok dil seçeneği mevcut. Ücretsiz deneme dersi 40 dakika.

7 günlük ücretsiz deneme paketi alınabilir.

Openenglish gibi 7 günlük ücretsiz deneme hakkı veriyor. 3 ücretsiz ders alınabiliyor. İtalki ve preply'dan daha farklı daha komple bir eğitim sistemi vaad ediyor.

Ücretsiz deneme süresi 15 dakika. Açıkçası biraz kısa


30 dakikalık ücretsiz deneme kullanılabilir. İngilizce harici diller de var.

Zamanında grupanya indirimleriyle piyasaya hızlı bir giriş yapmıştı. Çok kişi o dönem kullanmıştır. Sonra rakipleri arttı ve biraz pahalı kaldı.