Planlama Süreç Grubu

Planlama Süreç Grubu, başlangıç süreçlerini tamamladıktan sonra daha fazla ayrıntıya girmeye başladığınız, işi anladığınız ve özellikle işi nasıl yapacağınızı belirlediğiniz yerdir. Proje hedeflerini ve proje kapsamında tamamlanması gereken görevleri hayata geçirmek için formüller ürettiğimiz, bu hedeflere ulaşmak için sahip olduğumuz alternatifler arasından en iyi yöntemleri belirlediğimiz süreç grubudur.



Bu süreç grubunda projeyi en az hatayla tamamlamak için bir yol haritası oluşturulur. Planlama süreçleri, proje yöneticisinin  işin çoğunu yaptığı gerçekten projeyi kontrol altında olduğu süreç grubudur.

Planlama süreç grubu oldukça yüksek bir stratejik öneme sahiptir. Çünkü, Yürütme, İzleme ve Kontrol ve Kapatma süreç gruplarının tümü işlevlerini yerine getirebilmek için planlama süreçlerine ve planlama süreçleri sırasında üretilen çıktı ve dokümanlara ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda içerisinde en fazla süreci barındıran süreç grubudur. Bu nedenle bazı projelerde planlama süreçleri en az uygulama süreçleri kadar zaman alıcı olabilir. Bu durum olumsuz bir olgu gibi algılanmamalıdır. Zira iyi bir plan, daha hızlı ve eksiksiz bir uygulama aşamasını beraberinde getirir.

Bu süreç grubunda yer alan süreçler aşağıdaki gibidir. Linklerin üzerine tıklayarak ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.